Detenen dues dones per furtar mobles del segle XVII valorats en 100.000 euros d’un mas de Borriol

Els agents els van localitzar en diversos antiquaris, després que les sospitoses forçaren una finestra per a accedir a l'habitatge i els tragueren per la porta 

Una agent amb part del mobiliari que van furtar les dues detingudes a Borriol
Una agent amb part del mobiliari que van furtar les dues detingudes a Borriol / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dues dones, de 38 i 49 anys, per furtar, presumptament, mobles catalogats entre els segles XVII i XIX d’un mas de Borriol (Plana Alta). Les sospitoses els van vendre posteriorment  i s’estima que van aconseguir un valor de mercat de quasi 100.000 euros. 

Les presumptes autores del robatori van accedir a l'interior de l'habitatge on hi havia els mobles, i on vivia una dona amb consentiment exprés dels propietaris, forçant els barrots d'una reixa de la finestra. Una vegada dins de l’immoble, van aconseguir obrir la porta per a poder traure els mobles còmodament.

Al mes de maig, la Guàrdia Civil d’Orpesa va localitzar i recuperar el mobiliari furtat quan ja estava preparat per a la seua venda en diversos antiquaris de la província. Fruit d’aquesta troballa, els agents van identificar una de les presumptes autores, que era la filla de la dona que vivia en la masia. Aquesta sospitosa va ser detinguda el 12 de maig i li van atribuir els delictes d'estafa i robatori.

La segona detinguda, amb antecedents

En una segona fase, la Guàrdia Civil va identificar una segona implicada en el robatori, veïna de Picassent i que estava ingressada en la presó d’aquesta localitat de l’Horta complint condemna per diversos delictes. El 20 de juliol la van detindre. 

A les dues dones se’ls imputa un delicte de robatori amb força, tres delictes d'estafa i un altre de danys.

També et pot interessar

stats