Detenen dues dones per estafar 200.000 euros a una altra dona d'Elx amb una falsa relació per internet

La víctima, de 57 anys, creient que mantenia una relació sentimental amb aquestes dones, va fer nombroses transferències

Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional / Europa Press
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut dues dones per estafar més de 200.000 euros a una altra dona a la qual van enganyar fent-li creure que mantenien una relació sentimental a través de xarxes socials.

Les detingudes van contactar amb la víctima a través d'una coneguda xarxa social i després de guanyar-se la seua confiança li van sol·licitar diners mitjançant diferents excuses i motius.

La víctima, de 57 anys, creient que mantenia una relació sentimental amb aquestes dones, va fer nombroses transferències a números de targeta i comptes d'entitats bancàries del territori espanyol i països com el Regne Unit, França o Bèlgica.

Els fets van començar el juny de 2021 i es van allargar vora un any, ja que va ser al mes de maig quan una ciutadana resident a Elx va interposar una denúncia a la comissaria de Policia Nacional en adonar-se que havia sigut enganyada i estafada.

La víctima va mantindre converses amb fins a quatre perfils d'usuaris, dos d'ells després d'ocultar la seua vertadera identitat sota uns pseudònims. Li van fer creure que mantenien una relació sentimental estable i li van arribar a estafar un d'ells prop de 160.000 euros i l'altre uns 60.000 euros.

Les dues detingudes, de 33 i 73 anys, van ser posades en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, a l'espera que compareguen davant l'autoritat judicial.

Després d'aquesta detenció, els agents han identificat almenys fins a sis implicats més en aquesta cadena d'estafes. La investigació continua i no es descarta la detenció de més persones relacionades amb els fets.

També et pot interessar

stats