Detenen deu membres d’una xarxa que explotava sexualment dones estrangeres a Alacant

Les víctimes eren traslladades de Colòmbia a Espanya per a exercir la prostitució i contreien un deute de 5.000 euros amb l'organització criminal

Moment de la detenció d'un dels membres de la xarxa / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut deu persones, d’entre 18 i 65 anys, acusats de pertànyer a una organització criminal que explotava sexualment dones estrangeres en domicilis de les comarques d'Alacant. Les víctimes, una vegada captades, eren traslladades de Colòmbia a Espanya per a exercir la prostitució. L'operació es va iniciar després que diverses dones aconseguiren fugir del domicili en el qual es trobaven i demanar ajuda al telèfon d'atenció gratuïta per a víctimes de tràfic. L'operació policial ha permés l'alliberament d'onze dones, d'entre 19 i 37 anys.

Als detinguts se'ls considera presumptes autors dels delictes de pertànyer a organització criminal, tràfic d'éssers humans, prostitució, contra la salut pública, blanqueig de capitals i facilitació de la immigració irregular, segons ha informat aquest dilluns la Policia en un comunicat.

La investigació policial, que ha durat huit mesos tenint en compte la seua complexitat i la quantitat de persones implicades en l'organització, es va iniciar el novembre de 2022 quan algunes de les víctimes van fugir del domicili on les tenien explotades sexualment i van cridar al telèfon d'atenció gratuïta per a víctimes de tràfic o explotació sexual (900 10 50 90) per a demanar auxili, ja que estaven “aterrides”.

Els agents van comprovar durant la investigació que les dones, una vegada captades, eren traslladades a Espanya, adquirien un deute amb l'organització criminal de 5.000 euros, i començaven a ser explotades sexualment. Els membres de l'organització els cobraven quantitats “abusives” de diners tant pel lloguer com per la roba i altres necessitats diàries que aquestes dones utilitzaven per a exercir la prostitució.

L'organització criminal anunciava en diferents llocs web de contacte els serveis sexuals que oferien per a ser contractats, serveis que s'exercien en diferents pisos de diverses localitats de les comarques d'Alacant. Les dones eren traslladades d'uns pisos a uns altres periòdicament i segons la Policia, en alguns casos eren obligades a prestar serveis sexuals sense proteccions profilàctiques. Fins i tot el líder de l'organització va arribar a exercir la violència sobre una d'elles.

Els membres de l’organització mantenien uns rols específics per a cada tasca: captació, la contractació dels vols, trasllat, la vigilància, els cobraments, els arrendament dels pisos o la comptabilitat.

Els agents van fer un total de tres entrades i escorcolls a domicilis de Benidorm (Marina Baixa), Dénia i Gata de Gorgos (Marina Alta), en els quals van ser alliberades onze víctimes de l'organització. A més, van confiscar més de 12.000 euros, 830 grams de marihuana, diverses càmeres de vigilància i un vehicle d'alta gamma.

També et pot interessar

stats