Detenen a Callosa de Segura una parella que feia rituals amb ayahuasca i gripau comú

Segons la Guàrdia Civil, els detinguts "feien els rituals sota el reclam de medicina ancestral internacional" i "se'ls imputa un delicte contra la salut pública"

La Guàrdia Civil deté a un matrimoni per ús de substàncies psicotròpiques en terceres persones
La Guàrdia Civil deté un matrimoni per ús de substàncies psicotròpiques en terceres persones / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Callosa de Segura (Baix Segura) un matrimoni que feia rituals amb ayahuasca i escates de gripau comú en estades de caps de setmana complets que promocionaven a través d'internet. Els clients pagaven entre 75 i 150 euros depenent de la substància a consumir, i si es quedaven tot el cap de setmana fins a 350 euros.

Marit i muller de 42 i 38 anys respectivament, eren president i secretària d'una associació que feia aquest tipus de ritus. Segons informa la Guàrdia Civil "feien els rituals sota el reclam de medicina ancestral internacional" i "se'ls imputa un delicte contra la salut pública".

En el visionat i anàlisi d'alguns dels vídeos dels rituals que ells mateixos havien publicat en xarxes socials, es va observar clients que consumien en forma líquida o inhalaven els psicotròpics que ell, com a mestre de cerimònies, els aportava, mentre ella els obstruïa la respiració perquè mantingueren més temps el fum al seu interior. A conseqüència d'aquesta pràctica, solien caure a terra amb algunes convulsions i presentaven una alteració greu de la consciència.

A més, no tenien cap titulació professional o formativa que els emparara facultativament per a l'ús i subministrament a terceres persones de substàncies psicotròpiques. Les autoritats han confiscat a la parella un total de 97 substàncies en diferents presentacions.

Aquesta pràctica està prohibida pel conveni de substàncies psicotròpiques de 1971 de les Nacions Unides pels riscos de psicosi i perill de mort que comporta. Per exemple, el consum de l'ayahuasca pot provocar un quadre psicòtic agut sobre el còrtex cerebral i en alguns casos, pot ser irreversible i arribar a desencadenar esquizofrènia. Així mateix, una sobredosi del fong Amanita Muscaria pot conduir a deliris i coma, segons informa la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats