Detenen a Benidorm una fugitiva russa buscada per apropiar-se de més d'1,4 milions d'euros

La dona s'enfronta a una pena de deu anys de presó per apropiació indeguda

Cotxe de la Policia Nacional a Benidorm
Cotxe de la Policia Nacional a Benidorm / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm (Marina Baixa) una dona de nacionalitat russa, de 57 anys, buscada per les autoritats del seu país per apropiar-se de més d'1,4 milions d'euros i sobre la qual pesava una orde internacional de detenció i extradició emesa per la Interpol el mes de desembre.

A la fugitiva l'ha localitzada en un hotel de la ciutat. Segons consta en l'orde de detenció, la dona actuava com a empresària individual i va establir l'any 2011 un contracte d'agència amb una companyia d'assegurances del seu país, segons el qual havia de formalitzar contractes d'assegurança amb persones físiques i jurídiques per a aquesta asseguradora a canvi d'una remuneració.

Durant els tres anys següents, l'arrestada va signar un total de 42.243 contractes en virtut dels quals va rebre més d'1,4 milions d'euros en primes, amb una comissió per això de més de 160.000 euros. Havia de transferir la resta de diners a la companyia d'assegurances, però no va arribar a fer-ho.

Les autoritats russes van concloure que la fugitiva havia eixit del país el mes de gener del 2020 en un vol amb destinació a Alacant i després d'això li van perdre el rastre. Per això, van dictar una orde de detenció per a extradició el mes d'agost del 2021.

La policia ha posat la detinguda a la disposició del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, encarregat de dur a terme els tràmits necessaris per al compliment d'aquesta requisitòria internacional.

També et pot interessar

stats