Detenen a Barcelona a un suposat jihadista que planejava un atemptat

La investigació de la Guàrdia Civil s'ha realitzat de manera conjunta amb el govern marroquí i la participació de l'FBI.

Imatge d'arxiu d'una detenció
Imatge d'arxiu d'una detenció / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un ciutadà marroquí per la seua vinculació amb el grup terrorista Daesh i que planejava dur a terme una acció terrorista. Segons els investigadors, “s'havia radicalitzat” durant l'estat d'alarma pel coronavirus i havia incomplit les limitacions de moviment per a la “possible cerca d'objectius” sota importants mesures de seguretat.

La investigació, dirigida des del jutjat central d'instrucció número 4 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, s'ha realitzat de manera conjunta amb la Direcció General de Seguretat del Marroc i ha comptat també amb la participació destacada de l'FBI dels Estats Units.

La Guàrdia Civil ha informat que sobre el detingut existien “referències de la seua radicalització i afinitat al Daesh des de fa almenys quatre anys”, tot i que fins ara mantenia una aparença de discreció. Segons expliquen, ha sigut durant l'actual estat d'alarma quan aquest procés de radicalització s'ha vist culminat, ja que “s'ha activat de manera altament cridanera i preocupant”.

Amenaça real per a la seguretat

Les hipòtesis policials inicials han vinculat que aquesta activació extrema de l'activitat del detingut podria haver respost les diferents crides realitzades des de la direcció del Daesh als actors solitaris assentats en terreny occidental, als quals ha demanat que es mobilitzen i facen atacs als seus llocs de residència.

Des que es va iniciar l'expansió del coronavirus per Europa han tingut lloc diversos atacs terroristes sota l'autoria d'actors individuals mitjançant l'ús d'armes blanques i l'atropellament amb vehicles.

També et pot interessar