Detenen a Barcelona un presumpte maltractador gràcies al senyal internacional contra la violència masclista

És el primer cas conegut a Espanya després que el gest es popularitzara en les xarxes socials: amb la mà de front, cal doblar el polze i tancar el puny

Gest internacional per a demanar ajuda davant la violència de gènere
Gest internacional per a demanar ajuda per violència de gènere

Un simple moviment amb la mà pot ser crucial per a salvar la vida de les víctimes de violència masclista. Ha passat a Barcelona, on els Mossos d'Esquadra han detingut un presumpte maltractador després que la dona a qui acompanyava fera el senyal reconegut internacionalment per a denunciar que estava en perill i denunciar ajuda. El gest —s'ha d'executar amb la mà mirant cap avant, amb el polze doblat sobre la palma i la resta de dits abraçant-lo, fins a tancar el puny— s'ha fet viral en els últims dies perquè va permetre salvar una jove de 16 anys segrestrada als Estats Units. 

Segons ha informat el cos policial per Twitter, els fets passaren en una clínica privada de la ciutat comtal. La víctima estava en la sala d'espera, acompanyada de la parella. Mentre esperava que l'atengueren, va fer el gest de socors. Una treballadora del centre va reconéixer el senyal i va cridar a les forces de l'ordre.

En arribar al lloc, els Mossos parlaren tant amb la dona com amb el suposat agressor, a qui acabaren detenint. La víctima va relatar als agents que l'home la maltractava de forma habitual amb insults, menyspreus i espentons. 

Aquesta és la primera detenció d'un maltractador coneguda a Espanya gràcies a la denúncia de la víctima amb el gest internacional. Fa a penes una setmana, el cos autonòmic va voler fer-se ressò en les xarxes socials del cas ocorregut als Estats Units. Una jove de 16 anys, que havia sigut raptada per un home de 61, va poder ser rescatada per la policia gràcies a haver fet el senyal internacional de violència de gènere. Un conductor el va identificar quan es trobaven en un semàfor i va alertar les autoritats. Els Mossos s'havien unit a la campanya mundial per a difondre aquest simple gest per a detectar víctimes de violència masclista amb un vídeo explicatiu de com fer-lo i fent una crida a reproduir el senyal si s'està en perill. 

També et pot interessar

stats