Detenen a Almeria el patró d’una pastera com a presumpte autor de 20 homicidis imprudents

La policia també el considera responsable d’haver introduït 36 migrants de manera irregular.

Persones rescatades arriben al port d'Almeria
Persones rescatades arriben al port d'Almeria / Alba Feixas (Efe)

La policia ha detingut un home a Almeria com a presumpte responsable de la introducció de 36 migrants en una pastera, i com a presumpte autor de 20 homicidis imprudents. Segons ha informat la policia en un comunicat, l'home va conduir l’embarcació des de la costa del Marroc fins al lloc on els van rescatar, a 36 milles de la costa sud d’Almeria, cobrant 1.500 euros per fer el trajecte. Durant el viatge, 20 persones van caure al mar i van morir. 

Els fets van ocórrer el 12 d’octubre, dia en què van interceptar una pastera a la costa d’Almeria on anaven 36 migrants d’origen subsharià i tres cadàvers. La investigació ha permés identificar els responsables de l’embarcació que, en la majoria dels casos, acostumen a ser xarxes organitzades d’introducció il·legal de migrants. 

El detingut ha passat a disposició del jutjat d’instrucció número 5 en funcions de guàrdia a Almeria, que n’ha decretat l’ingrés a presó. Està acusat d’un presumpte delicte d’homicidi imprudent i contra els drets dels estrangers.  

També et pot interessar

stats