Detenen a Alacant un assessor fiscal per blanquejar la fallida d'una naviliera noruega

Està acusat per blanquejar part dels 11,5 milions d'euros defraudats a la hisenda pública noruega per un home i una dona relacionats amb la fallida fraudulenta

Vehicle de la Policia Nacional
Vehicle de la Policia Nacional / Arxiu

Agents de la Policia Nacional han culminat una complexa investigació amb la detenció d'un assessor fiscal, com a presumpte autor d'un delicte de blanqueig de capitals, que operava a la província d'Alacant.

Està acusat per blanquejar part dels 11,5 milions d'euros defraudats a la hisenda pública noruega per un home i una dona noruecs, relacionats amb la fallida fraudulenta d'una mercantil naviliera al país nòrdic.

El Grup de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció de la Policia Judicial d'Alacant, es va fer càrrec de la investigació, per a la qual ha calgut una complexa recopilació de dades financeres des de l'any 2003 fins a finals de 2019.

Entramat empresarial

Els investigats haurien adquirit diverses propietats immobiliàries a la província d'Alacant a través d'un entramat empresarial amb mercantils a Espanya, Noruega i Panamà, amb l'ajuda d'un assessor de la zona.

Les perquisicions policials han permés descobrir l'existència de diversos comptes bancaris oberts en entitats espanyoles a nom dels dos investigats, amb substancioses transferències procedents de comptes estrangers, incloent-hi paradisos fiscals, alguna de les quals, superava els 900.000 euros.

Aquests fons eren extrets mitjançant talons o reintegraments d'efectiu o bé eren transferits novament a tercers comptes a l'estranger.

Immobles per a blanquejar capitals

Pel que fa als immobles adquirits a Alacant, la fi majoritària d'aquestes operacions era la posterior venda per a obtindre importants plusvàlues, un altre dels mecanismes de blanqueig de capitals detectat.

Un d'aquests immobles adquirits per un valor de 270.455 euros, es va constituir com a residència habitual dels investigats i també per a domicili social d'una de les mercantils.

El còmput de l'operació, ha conclòs amb el bloqueig de set productes bancaris oberts a Espanya amb saldo encara per determinar i quatre propietats immobiliàries situades en diferents localitats d'Alacant per valor de 985.341 euros.

El detingut, de nacionalitat espanyola, de 55 anys, sense antecedents, ha sigut posat en llibertat després de passar per les dependències policials, a l'espera de comparéixer en seu judicial.

També et pot interessar

stats