Detenen 81 integrants d’una màfia xinesa que distribuïa marihuana des de la Comunitat

La Policia allibera 36 víctimes d’explotació laboral de la xarxa i 13 dones més sotmeses a explotació sexual.

VÍDEO | Detenen 81 integrants d’una màfia xinesa que distribuïa marihuana des de la Comunitat

La Policia Nacional ha fet un important colp a la màfia xinesa amb la detenció de 81 integrants d’una xarxa que produïa marihuana a naus industrials de la Comunitat Valenciana i posteriorment l’enviava a la Gran Bretanya i Holanda. A més, els agents han alliberat 36 víctimes d’explotació laboral i 13 dones sotmeses a explotació sexual per aquesta trama. 

Alguns dels integrants han sigut detinguts a València, Asp i Elx i 29 han passat a disposició judicial. Aquesta operació, una de les més nombroses dels últims anys, ha permés confiscar 22.463 plantes de marihuana, a més de desmantellar 19 naus industrials i intervindre 61.000 euros en efectiu, com ha detallat el delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i el comissari de la Policia Nacional a València, Ignacio del Olmo.

En un any, la xarxa ha exportat 2.200 quilos de marihuana a Anglaterra, Escòcia i Holanda. Els responsables de les cèl·lules que integraven la xarxa tenien doble residència, a València i Madrid, on feien constants desplaçaments. A la capital valenciana tenien quatre pisos com a depòsit, allí els agents van trobar 45,6 quilos de marihuana i material per a preparar-la i envasar-la.

Els policies han alliberat 36 ciutadans xinesos i vietnamites sotmesos en les naus a condicions de “semiesclavitud”, segons han explicat els responsables de l’operació. Aquests ciutadans no tenien documentació i van arribar a Espanya de manera clandestina per a ser explotats com a mà d'obra barata per a la seua activitat delictiva. A aquestes víctimes mai els van pagar el salari de 500 euros promesos.

 

També s'ha alliberat 13 dones que estaven als sis pisos que l'organització controlava a Sedaví, Alzira i Dénia, que exercien la prostitució sota coacció.

També et pot interessar