Detenen 29 persones vinculades amb una organització d'estafes vacacionals

Des de presó un home liderava la xarxa, i part de l'entramat actuava a la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu d'un agent especialitzat en delictes telemàtics
Imatge d'arxiu d'un agent especialitzat en delictes telemàtics / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han detingut 29 persones i n'investiguen 13 més vinculades a una organització criminal especialitzada en estafes informàtiques relacionades amb allotjaments vacacionals, que liderava un home des de presó.

En el marc d'aquesta operació, denominada Rent Scam, la Guàrdia Civil ha aconseguit desmantellar l'organització formada per 42 persones, 30 homes i 12 dones, i ha aconseguit així esclarir més de 128 estafes per tot l’estat espanyol, especialment a la província de Madrid.

De la trentena de detencions que s'han dut a terme, part s’han fet a la Comunitat Valenciana. A tots els membres del grup se'ls imputen delictes d'estafa informàtica, integració en organització criminal, usurpació d'identitat i blanqueig de capitals.

L'operació es va iniciar el mes de setembre passat, quan la Guàrdia Civil va detectar un increment de denúncies relacionades amb estafes vacacionals en diverses plataformes especialitzades i pàgines web.

Amb la informació aportada per les víctimes es va fer un estudi exhaustiu de les pàgines on s'oferien els allotjaments, comprovant com els responsables publicaven anuncis en plataformes i pàgines legals en els quals oferien allotjaments a un preu inferior al del mercat per a captar l'atenció de les víctimes i posteriorment cobrar-los els diners anticipadament.

Així, la Benemèrita va poder comprovar l'existència d'una complexa organització criminal que es dividia al seu torn en subgrups. Se’ls ha localitzat i se’ls relaciona amb més d'un centenar fets delictius.

També et pot interessar

stats