Detenen 22 persones per narcotràfic i ajustos de comptes a la Marina Baixa

Huit registres efectuats a Benidorm, Altea, la Vila Joiosa i l'Alfàs del Pi han conclòs amb la intervenció de quatre quilos de cocaïna i quatre d'haixís

Droga intervinguda en l'operació policial
Droga intervinguda en l'operació policial / Policia Nacional

La Policia ha detingut a 22 integrants d'un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, robatoris a altres narcotraficants i ajustos de comptes que operava en diverses poblacions de la Marina Baixa.

Amb aquestes detencions culmina una llarga recerca de diversos mesos contra el narcotràfic, en què s'han intervingut dos quilograms de cocaïna i quatre quilos d'haixix, una pistola semiautomàtica i munició, sis vehicles i 4.170 euros, després d'efectuar huit registres en les poblacions de Benidorm, Altea, la Vila Joiosa i l'Alfàs del Pi.

Als 22 detinguts, 19 homes i 3 dones entre 21 i 48 anys, se'ls acusa també dels delictes de tinença il·lícita d'armes, incendi i encobriment i han passat ja a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Benidorm.

La recerca policial es va iniciar després d'un incendi provocat en un garatge d'un xalet de Benidorm que va afectar diversos vehicles, conseqüència d'una venjança entre grups rivals de narcotraficants.

Alguns dels integrants del grup, regentaven i treballaven en negocis i empreses legals amb la finalitat d'emmascarar la seua activitat il·lícita.

En el transcurs de la recerca els agents van tindre coneixement de la comissió per part de membres d'aquest grup criminal d'un robatori en un habitatge d'altres narcotraficants, on van pensar que hi hauria droga guardada, però no van arribar a localitzar la substància i en el seu lloc van furtar diversos objectes de valor i altres efectes, com una pistola semiautomàtica.

Alguns detinguts planejaven utilitzar terceres persones per a introduir estupefaents ocults dins del seu organisme en diferents centres penitenciaris, els destinataris dels quals eren familiars dels detinguts que es trobaven complint condemna.

La droga que robaven a altres grups de narcotraficants la venien a terceres organitzacions criminals que s'ocupaven de traure-la d'Espanya amb destinació final a altres països com el Regne Unit, França o els Països Baixos.

També et pot interessar

stats