Detenen 20 persones a València per usurpar la identitat de candidats d'ofertes falses de faena per a aconseguir crèdits

La banda va obtindre 150.000 euros amb la identitat de 170 víctimes a tot Espanya.

El grup captava persones amb falses ofertes de faena a tot Espanya
El grup captava persones amb falses ofertes de faena a tot Espanya

La Policia Nacional ha detingut els 20 membres d’un grup organitzat que havia usurpat la identitat d’almenys 170 persones per a aconseguir crèdits bancaris. 

Els detinguts, entre 19 i 36 anys, estan acusats de pertinença a grup criminal i estafa, després d’haver obtingut suposadament 150.000 euros de les entitats. 

El grup captava persones amb falses ofertes de faena a tot Espanya i emprava la documentació de les víctimes per a obrir comptes bancaris i demanar préstecs per internet. 

La investigació es va activar després de diverses denúncies de persones a les quals se’ls denegava l’obertura d’un compte bancari o una targeta de crèdit per un deute que desconeixien i pel qual els havien inscrits en el registre de morosos. Els investigadors van descobrir que una d’aquestes persones tenia 57 comptes al seu nom.

La pista de les targetes bancàries d'aquesta víctima, que s'enviaven a Torrent, va dur els investigadors a tres cases d’aquesta ciutat, on es van produir els arrestos. Quatre dels detinguts han passat a disposició judicial i la resta ha quedat en llibertat amb l’obligació de comparéixer, a petició del jutjat, quan els ho requerisquen.

També et pot interessar

stats