Detenen 13 persones d’una xarxa d’Alacant que manipulava genèticament la marihuana

L’organització traslladava la substància amb vehicles d’alta gamma i a través del correu postal fins a països europeus.

Elements intervinguts en els registres efectuats pels agents de la Guàrdia Civil
Elements intervinguts en els registres efectuats pels agents de la Guàrdia Civil / Morell (Efe)

La Guàrdia Civil ha detingut 13 persones d'una xarxa a Alacant dedicada, suposadament, al cultiu i la manipulació genètica de marihuana, per a augmentar els nivells de THC –un compost químic de la marihuana– i oli d'haixix. A més, presumptament també furtaven droga a altres grups.

Els agents han practicat 11 escorcolls i han confiscat 3.000 plantes de marihuana, 11 vehicles d’alta gamma (cinc furtats al Regne Unit), nombrós material electrònic i tres pistoles amb silenciadors.

Als 13 detinguts se'ls imputen els delictes de pertinença a una organització delictiva, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, tràfic de vehicles, falsificació de documents d'identitat i de plaques de matrícula, blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric i delictes contra la seguretat viària.

El presumpte grup criminal estava dividit per parelles que feien una vida normal i es dedicaven a l’enviament de marihuana, a través de vehicles d'alta gamma, i al cultiu i la modificació genètica de la marihuana. Els enviaments de droga es feien al Regne Unit, Holanda, França i Polònia per correu postal.

Segons han informat des de la Guàrdia Civil, aquesta organització es dividia en diverses cèl·lules, que el líder dirigia des de Mutxamel i la Coveta Fumada, on residien la majoria dels suposats integrants. L'organització, amb formació militar, usava avançats mitjans tècnics per a vigilar fer seguiment de bandes rivals que també es dedicaven al cultiu i la distribució de marihuana.

També et pot interessar

stats