Detecten els primers efectes adversos del Nolotil en pacients espanyols

Fins ara es pensava que no afectava les persones dels països mediterranis i sols s'havien notificat casos en pacients britànics

El Nolotil pot provocar efectes secundaris greus per a la salut / À Punt NTC

L'Hospital de Dénia va detectar durant el 2018 els efectes que provocava el medicament Nolotil en malalts britànics, entre els quals hi ha danys hepàtics, l'aparició d'hipotensió, xocs anafilàctics o la disminució de glòbuls blancs.

En aquell moment es pensava que no afectava els pacients naturals de països mediterranis, però ara s'acaben de documentar els primers casos entre espanyols.

Cristina García del Campo, traductora mèdica a la Marina Alta i presidenta de l'associació d'Afectats per Fàrmacs, va ser la primera a alertar a l'Agència Internacional del Medicament sobre els efectes adversos del Nolotil en pacients britànics.

No obstant això, lamenta que continue receptant-se igualment, encara que afirma que són els pacients els que estan rebutjant-lo després de conéixer els efectes que produeix a través de la campanya que va començar. I és que la venda del Nolotil està prohibida a quaranta països, entre ells els Estats Units, el Regne Unit, Suècia o el Japó.

Consuelo és una de les víctimes espanyoles recents. Afirma que els 24 dies en què va prendre Nolotil la van obligar a estar 18 dies ingressada en un hospital, període en el qual es va quedar amb zero neutròfils i va patir supuració anal i llagues.

Des de l'Associació d'Afectats per Fàrmacs demanen que les persones afectades denuncien les conseqüències del Nolotil per a parar-ne la distribució.

També et pot interessar

stats