Detecten la presència contínua de llúdries al riu Millars

Aquests animals són un fre natural a l’expansió dels visons americans, una espècie invasora introduïda des dels Estats Units en la dècada dels seixanta.

Exemplar de llúdria, en una imatge d'arxiu

Les llúdries són animals fortament territorials i la seua presència contínua al riu Millars pot acabar expulsant espècies invasores. “És un fre natural contra l’expansió dels visons americans”, expliquen des del Consorci del Paisatge Protegit sobre aquesta espècie introduïda des dels Estats Units en la dècada dels seixanta per a la indústria de la pelleteria.

La guarderia rural ha trobat nous rastres al tram baix que confirmen que aquests animals han arribat per a quedar-s’hi. Durant les tasques de recerca, l’equip especialista ha comprovat que les llúdries solen utilitzar els mateixos punts per a defecar, en concret en un lloc conegut pels biòlegs i naturalistes com latrina, espai on defequen de manera reiterada per a marcar el territori.

Es tracta, de nou, d’excrements depositats per un o diversos exemplars sobre unes roques situades al costat del riu, en una zona del terme de Borriana anomenada Carnissers, on les aigües del Millars travessen diversos gorgs. Allí, aquests mamífers carnívors s’alimenten sobret de crancs rojos americans.

Els primers indicis de llúdria van aparéixer en aquest paisatge protegit fa uns cinc anys i, des de llavors, es realitza un seguiment actiu d’aquesta espècie que llavors era “estranya i escassa”, tant en aquest riu com en la resta de les comarques valencianes.

També et pot interessar