Detecten els mecanismes que s'activen en casos greus de covid en xiquets

L’estudi identifica com actua la malaltia en infants que presenten síndrome inflamatòria multisistèmica

L'estudi facilitarà la ràpida identificació de menors en risc
L'estudi facilitarà la ràpida identificació de menors en risc

Investigadors d'Austràlia han descobert les vies específiques de la coagulació de la sang i les proteïnes immunitàries que s'activen en els casos greus de covid en els infants, la qual cosa permet un ràpid diagnòstic i tractaments més específics, segons ha informat aquest dilluns la prestigiosa revista Nature Communications.

L'estudi, dirigit per l'Institut d'Investigació Infantil Murdoch (MCRI) i la Universitat de Melbourne, va identificar els mecanismes de la malaltia en xiquets amb covid que presenten síndrome inflamatòria multisistèmica, casos en els quals diferents parts del cos poden inflamar-se, inclòs el cor.

Per a l'estudi, es van recol·lectar mostres de sang de vint xiquets sans en el Royal Children's Hospital de Melbourne i mostres de 33 xiquets infectats amb el virus SARS-CoV-2 amb síndrome inflamatòria multisistèmica o síndrome de dificultat respiratòria aguda de l'Hospital Necker-Enfants Malades, a París.

Una de les principals causes que dificulten el diagnòstic ràpid dels pacients en aquests casos és que presenten febre, dolor abdominal, vòmits, erupció cutània i conjuntivitis.

Segons els experts de l'MCRI, els resultats d’aquesta investigació ajuden a entendre els casos greus de covid en xiquets i afavoriran el desenvolupament de proves de diagnòstic per a una ràpida identificació de menors en risc.

També et pot interessar

stats