Detecten el primer focus de febre del Nil a la Comunitat Valenciana

El Ministeri d’Agricultura ha notificat un brot en cavalls a la província de Castelló.

Mosquit transmissor del virus del Nil
Mosquit transmissor del virus del Nil / Imatge d'arxiu

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha detectat un focus de febre del Nil en cavalls a la província de Castelló. És la primera vegada que es detecta aquesta malaltia en la Comunitat.

La febre del Nil és una malaltia causada pel virus del Nil que es transmet a les persones per la picada de mosquit i pot afectar ocells, cavalls i altres mamífers.

Els primers casos es van detectar a Andalusia a l’agost i la circulació del virus va assolir el pic el mes de setembre, moment a partir del qual va iniciar un descens progressiu. Segons les dades publicades hui pel Ministeri, s’han declarat 39 focus en total, 3 durant el mes de novembre, incloent-hi el que s’ha notificat a la província de Castelló.

El virus va arribar a Espanya des de l’Àfrica amb els ocells que travessen la península Ibèrica, que amb la picada mosquits autòctons el transmeteren després a les persones.

A les zones d’aigües entollades hi ha un risc més alt de propagació del virus per ser on es crien els mosquits que el transmeten. De fet, l’expert de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en medicina tropical, Santiago Mas Coma, va afirmar que era “molt improbable” que el virus arribara a la Comunitat Valenciana, perquè el principals transmissors, que son els cavalls, no es crien prop de l’Albufera, el potencial focus d’aquesta malaltia al territori valencià.

També et pot interessar

stats