Detecten coronavirus en un pacient que va morir el 13 de febrer a València

L’home, que havia viatjat al Nepal, va faltar per una pneumònia greu“d’origen desconegut”.

Detecten coronavirus en un pacient que va morir el 13 de febrer a València
Detecten coronavirus en un pacient que va morir el 13 de febrer a València

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que, després d’una segona anàlisi, s’ha detectat la presència de coronavirus en un home de 69 anys que va morir el 13 de febrer a l’Hospital Arnau de Vilanova de València per una pneumònia d’origen desconegut.

La investigació, a través de la necropsia realitzada a les mostres preses a aquest pacient, ha permés reconéixer el positiu per coronavirus en la persona morta. No es pot determinar que la causa de la mort haja sigut el coronavirus, segons ha explicat la consellera.

Barceló ha explicat que el cas s’ha descobert després que el Ministeri de Sanitat ha establit un canvi de criteri en la detecció del virus i que instava a fer l’anàlisi en aquelles persones que havien mort per una afecció respiratòria de la qual no es coneguera l’origen.

Segons ha detallat la consellera, l’home havia viatjat al Nepal en els dies previs a l’ingrés. Tot i això, amb l’anàlisi inicial encara no s’ha pogut determinar que el Covid-19 haja sigut el causant directe de la mort.

A més, ha anunciat un nou cas positiu que està ingressat a l’Hospital de Manises, amb la qual cosa el nombre d’afectats a la Comunitat Valenciana s’eleva a 19. A Espanya en són ja 165 i al món hi ha més de 93.000 contagis registrats.

Aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha citat a partir de les 9:15 hores en la seu del govern valencià els portaveus dels grups parlamentaris en les Corts per a informar-los sobre la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana. Poc després, el cap del Consell té previst mantindre una altra reunió amb representants xinesos a la Comunitat Valenciana.

València CF-Atalanta i València Basket-Olimpia de Milà, a porta tancada

D’altra banda, la consellera ha confirmat que els partits del València CF contra l’Atalanta el 10 de març i del València Basket contra l’Olimpia de Milà el 5 de març es jugaran a porta tancada. Així, ha assegurat que la recomanació del Ministeri de Sanitat, des de la Conselleria s’adopta com una instrucció o orde.

Davant de la possibilitat que es puguen cancel·lar les Falles, Barceló ha manifestat que de moment no s’ha previst cap mesura de prevenció.

També et pot interessar

stats