Detectat un brot en una residència de majors de l’Eliana amb 14 persones afectades

La Conselleria de Sanitat està fent proves a tots els treballadors i residents per a localitzar l’abast del brot.

Una ambulància a les portes de la residència de L'Eliana on s'ha detectat el brot
Una ambulància a les portes de la residència de L'Eliana on s'ha detectat el brot / Núria Navarro

Un centre de majors de l’Eliana, al Camp de Túria, ha registrat un brot de coronavirus, segons han confirmat en À Punt NTC fonts de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) i de l'Ajuntament de L'Eliana.

Es tractaria d’11 residents i 3 treballadors, a l’espera que la Conselleria de Sanitat confirme les dades definitives aquesta vesprada. Sanitat està fent proves a tots els treballadors i residents per a conéixer quants contagis s’hi han produït. Seria el brot actiu número 36 a la Comunitat Valenciana.

Brot localitzat en un espai concret i controlat

L’Ajuntament de L’Eliana ha emés un comunicat aquest dilluns informant que ha verificat la informació amb la Direcció General de Salut Pública i ha comunicat que el brot està localitzat en un espai molt concret i controlat.

Així mateix, ha afegit que la Conselleria de Sanitat està estudiant els casos apareguts i ja s'estan efectuant les proves pertinents. Les persones afectades i/o familiars, o persones que hagueren pogut tindre relació ja han sigut avisades o contactades per les autoritats.

El departament de Salut de l'Arnau de Vilanova, al qual pertany el municipi, ja ha intervingut per a la cura i atenció de les persones.

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, fa quasi un mes, i tres residències de la província de València es troben sota vigilància activa de control sanitari per part de la conselleria que dirigeix Ana Barceló.

A més, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va avançar canvis “més restrictius” en les residències davant d’una situació de la pandèmia que canvia cada dia. El Consell treballava en l’entrada en la nova normalitat dels centres de majors, però ha decidit deixar el sector en la fase 3 i endurir les mesures.

També et pot interessar

stats