Detectar el gluten en els aliments, clau per a evitar el dany intestinal dels celíacs

L'1% de la població pateix celiaquia però al voltant del 85% dels afectats no ho saben

Detectar el gluten en els aliments, clau per a evitar el dany intestinal dels celiacs / À Punt NTC

La celiaquia és una malaltia infradiagnosticada. L'1% de la població la pateix, però huit de cada deu persones no ho saben i confonen els símptomes amb altres problemes intestinals. 

La celiaquia està causada per una intolerància al gluten, un conjunt de proteïnes presents en molts cereals, que també s'utilitza com a espessidor. Detectar el gluten en els aliments és clau per a evitar el dany intestinal en les persones celíaques.

Aquest dijous, Dia de la Persona Celíaca, mostrem alguns dels avanços científics que poden millorar la seua qualitat de vida. Un grup d'investigació de la Universitat Politècnica de València està desenvolupant un dispositiu per a localitzar-lo en qualsevol producte. Elena Aznar, investigadora del CIBER de Bioenginyeria i Nanomedicina de la UPV, explica que aquest sistema detecta la gliadina, la proteïna soluble del gluten. 

També et pot interessar