Detectada una bola de foc sobrevolant el Mediterrani a 40.000 km/h

Les imatges les ha registrades un dels observatoris astronòmics espanyols de la xarxa de meteors del sud-oest d'Europa.

La bola de foc ha sigut gravada a les 3:00 hores de la matinada d'aquest 14 d'abril a través de la xarxa d'observació Meteoroides.net

Els detectors que operen en el marc del projecte SMART de la Universitat de Huelva han gravat el pas d'una bola de foc sobre el mar Mediterrani a una velocitat de 40.000 quilòmetres per hora.

Segons l'investigador principal del projecte SMART, el professor José María Madiedo, aquesta bola de foc ha sigut gravada a les 3:00 hores de la matinada d'aquest 14 d'abril a través de la xarxa d'observació Meteoroides.net.

El fenomen s'ha produït a conseqüència de l'entrada en l'atmosfera terrestre d'una roca procedent d'un asteroide a una velocitat d'uns 40.000 quilòmetres per hora.

El meteorit s'ha incendiat una altura d'uns 85 quilòmetres enfront de les costes del Marroc i ha continuat en direcció nord-est per a desintegrar-se a una altitud d'uns 31 quilòmetres sobre el mar.

A causa de la gran lluminositat, la bola de foc s'ha pogut veure des de més de 500 quilòmetres de distància.

Aquest esdeveniment ha sigut registrat pels detectors del projecte SMART de la Universitat de Huelva que operen en el marc de la Xarxa de Bòlids i Meteors del Sud-oest d'Europa (SWEMN) des dels observatoris astronòmics de Calar Alto (Almeria), Sierra Nevada (Granada), La Sagra (Granada), La Hita (Toledo), Sevilla i Huelva.

També et pot interessar

stats