La detecció d'un maletí sospitós obliga a acordonar la zona de la Diputació d'Alacant

Els Tedax i la unitat canina especialitzada han comprovat que estava buit i un parell d'hores després s’ha reobert la circulació

Tècnic especialista en desactivació d'artefactes explosius examinant la maleta
Tècnic especialista en desactivació d'artefactes explosius examinant la maleta / Policia Nacional

La Policia Nacional ha desallotjat els voltants del Palau Provincial de la Diputació d'Alacant aquest dijous després que l’equip de seguretat privada de l’edifici trobara un maletí abandonat al costat de la tanca exterior.

Després de l'avís telefònic cap a les 19:30 hores, diverses dotacions de la Policia Nacional s'han personat en el lloc verificant l'existència del maletí, que semblava abandonat, i procedint a desallotjar i acordonar la zona, com a mesura preventiva, ja que Espanya es troba actualment en el nivell 4 d'alerta antiterrorista

En nom de la prevenció s'ha posat en marxa un protocol policial conegut com Circular 50, que dicta les normes a seguir en cas d’aparició d'un objecte sospitós que poguera arribar a contindre un artefacte explosiu.

Així les dotacions de Seguretat Ciutadana de la Comissaria Provincial d'Alacant han establit un doble cordó de seguretat i han avisat la Unitat de Guies Canins, que disposen de gossos especialitzats en localització i identificació d'explosius, i també la Brigada d'Informació i els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (Tedax), que són els experts tant en la detecció com en desactivació de qualsevol artefacte explosiu.

Els guies canins no han detectat cap explosiu, però per seguretat s'ha decidit que els tècnics d'explosius actuaren en la zona. Ho han fet amb molta cautela i han pogut determinar que la maleta sospitosa estava buida. Cap a les 21:30 h, una vegada retirada la maleta de la via pública, s'ha restablit la normalitat en la zona.

També et pot interessar

stats