Destituïts durant tres mesos dos guàrdies civils destinats a Gandia-Oliva per assetjar una companya

Els agents li van dir que, si hi havia una baralla, li “protegirien els pits” agarrant-la des de darrere, entre altres expressions vexatòries

Un vehicle de la Guàrdia Civil
Un vehicle de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

El tribunal militar central ha confirmat el cessament durant tres mesos de dos guàrdies civils destinats al lloc comandament de Gandia-Oliva com a responsables d'una falta molt greu d'assetjament a una companya. Aquesta decisió, segons consta en la condemna, s'adopta amb el suport del fiscal jurídic militar i l'advocat de l'Estat, que han participat en aquest procés.

Els fets es van produir el mes d'abril passat, quan l’agent assetjada patrullava en horari nocturn amb els dos processats. En el camí a una parada per a prendre café, els acompanyants van començar a dir-li que si durant la nit hi havia una baralla, un d'ells li “protegiria” els pits agarrant-la des de darrere.

L'agent va respondre: "Això no succeirà, ningú em tocarà res, ni vosaltres ni la gent al carrer". Una vegada al bar, un dels agents condemnats, fent referència a la dona d'un altre company, va relatar: "Estàvem en un bar una nit i se'm va començar a insinuar", i va explicar com va mantindre relacions sexuals amb ella al bany.

Després, de camí al vehicle oficial, de nou els dos condemnats es van referir a la denunciant amb nombroses expressions vexatòries. "Quina cintureta tens. Cos d'espanyola, ben marcat. Saps que qui va de copilot ha de permetre que el pilot li toque els pits, no?” o "Tranquil·la, encara queda molt temps fins que et canvies de destí, cauràs segur", van ser algunes de les expressions vexatòries.

A més de tot el que va ocórrer durant nit, la guàrdia civil va denunciar que un dels agents sancionats va intentar de manera insistent, des de la seua incorporació a la unitat, mantenir una cita amb ella fora del treball.

També et pot interessar

stats