Destituït el gerent de l'EMT pel robatori de quatre milions

El cessament té lloc un any després de l'estafa i en vespres de les conclusions de la comissió d'investigació.

Aparcament d'autobusos de l'EMT a València en una imatge d'arxiu
Aparcament d'autobusos de l'EMT a València en una imatge d'arxiu / Efe

El gerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Josep Enric Garcia Alemany, ha sigut destituït, segons ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi.

El cessament es produeix un any després que es coneguera el robatori de quatre milions d'euros dels comptes de l'EMT per part de ciberdelinqüents xinesos i la vespra de la publicació de les conclusions de la comissió d'investigació sobre els fets. Tanmateix, Grezzi ha explicat que l'eixida del gerent “no té res a veure amb la comissió d'investigació” municipal.

En les últimes setmanes han augmentat les pressions en l'entorn municipal perquè Garcia Alemany assumisca la responsabilitat política del cas, donant per segur que la comissió d'investigació qüestionarà el seu paper en el frau, pel qual, de moment, només s'havia despatxat i jutjat a la cap d'administració de l'entitat.

Grezzi però ha destacat la gestió de Garcia i ha dit que el seu nomenament va ser una “de les millors decisions” que ha adoptat com a regidor, perquè va agafar una EMT “afonada, amb una plantilla envellida i desmotivada, i ha canviat aquella tendència”. Ara es tracta d’“obrir una nova etapa de l'EMT”, ha dit.

També et pot interessar

stats