El despoblament de l'interior marca el segon Aplec de Penyagolosa

El problema del despoblament a les comarques de l'interior nord centra aquest cap de setmana el segon Aplec de Penyagolosa.

Cartell del segon Aplec de Penyagolosa, a Vistabella durant tot el cap de setmana.
Cartell del segon Aplec de Penyagolosa, a Vistabella durant tot el cap de setmana.

El segon Aplec de Penyagolosa comença hui a Vistabella del Maestrat amb diversos assumptes d'actualitat. Les jornades abordaran la problemàtica del despoblament que pateixen les comarques de l'interior nord.

Segons un estudi de la Universitat Jaume I (UJI), de les 135 localitats d'aquestes comarques, el 46 per cent tenen menys de 500 habitants. A més, la majoria de la població és gent major. La gent jove emigra a la ciutat.

Un dels alcaldes que hi participa, el d'Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, ha assegurat que l'ocupació temporal no és la solució al despoblament. Segons Agustina, "cal realitzar accions per a promoure l'emprenedoria i atraure la gent jove a les zones de l'interior".

L'alcalde també ha indicat que l'acollida de persones migrants o refugiades pot contribuir a combatre el despoblament. Santiago Agustina ha dit que Atzeneta està preparada per a acollir diverses famílies, cosa que d'altra banda ajudaria a dinamitzar l'activitat dels pobles interiors.

Estos assumptes els tractaran durant tot el cap de setmana en el segon Aplec de Penyagolosa. A banda de xarrades, en l'aplec hi haurà una marxa al cim de Penyagolosa i concerts de música, entre els quals cal destacar la del grup alacantí Viruta.

També et pot interessar

stats