Cap a on es desplaça ara el temporal?

Les tempestes avancen cap al nord i de vesprada podrien afectar la Foia de Bunyol, l’Horta i Camp de Túria.

VÍDEO | Cap a on es desplaça ara el temporal?

El primer temporal de la tardor agrana des de dimecres diverses comarques valencianes i ha deixat una situació meteorològica molt inestable, amb intenses pluges que han descarregat amb força durant la matinada, sobretot a Xàbia i la Ribera Baixa. En punts del terme municipal de Sueca s’han superat els 300 litres per metre quadrat. El servei d’Emergències ha decretat la preemergència nivell taronja per pluges en tot el centre del territori i el litoral nord, així com a la comarca de la Marina Alta.

Durant el matí les precipitacions més fortes s’han concentrat en punts del sud de la Ribera, al nord-est de la Costera i al nord de la Vall d’Albaida. Hi ha localitats com ara Sueca, Benifaió o l’Alcúdia amb importants inundacions en el terme municipals. Els registres al migdia s’apropaven als 200 litres per metre quadrat en el centre de la Ribera. A més, hi ha vora una vintena de carreteres afectades pel temporal en les dues comarques i també a la Safor.

Les pluges avançaran cap al nord en les properes hores. De vesprada podrien afectar punts de Foia de Bunyol, l’Horta o Camp de Túria. De cara a la nit i la matinada continuaran els ruixats, especialment en les comarques del nord, però començaran a moderar-se. Cal tindre molta precaució en rambles, rius i barrancs.

També et pot interessar

stats