La despesa mitjana a la Comunitat Valenciana per a tornar al col·legi serà de 250 euros

La xifra, un 3% més que el 2019, supera en 20 euros la mitjana nacional, situada en 230 euros.

Imatge d'arxiu de l'aula d'un col·legi
Imatge d'arxiu de l'aula d'un col·legi / GVA

La despesa mitjana prevista per als valencians i les valencianes en la tornada a l'escola al setembre és de 250 euros, un 3% més que en l'inici del curs anterior. La xifra supera la mitjana nacional, que se situa en els 230 euros. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi de l'Observatori Cetelem Estacional, donat a conéixer aquest divendres.

Segons aquest estudi, el 38% dels enquestats té pensat realitzar un desembossament menor, mentre que el 48% dels valencians declara tindre la intenció de gastar-se el mateix que l'any anterior, molt per davall que la mitjana espanyola (59%). Tan sols el 14% dels valencians ratifica la seua intenció de gastar-se més diners, molt similar al conjunt d'espanyols (16%).

Els tres productes principals són, com en anys anteriors, el material escolar (48%), els llibres (42%) i la roba (39%). Com a dada destacable, els valencians mostren més intenció de despesa en l'agenda escolar (34% davant del 28% del total d'espanyols) i en materials per a transportar menjar com carmanyoles o termos (22% en comparació amb el 15% del conjunt), que la mitjana nacional.

Preferència per la botiga física

Malgrat la pandèmia per la Covid-19, els valencians continuen preferint la botiga física i el 47% afirma no haver canviat els seus hàbits de compra. No obstant això, un 39% declara que abans realitzava les compres de material escolar a les botigues físiques i que ara, amb motiu de la pandèmia, ho farà en línia. Finalment, el 14% que ja adquiria amb anterioritat aquest tipus de productes per internet, ho continuarà fent enguany.

També et pot interessar

stats