Desnonen una dona amb discapacitat a Guadalajara

Desenes de persones han intentat, sense èxit, evitar el desnonament.

Desenes de persones han intentat, sense èxit, evitar el desnonament EFE
Desenes de persones han intentat, sense èxit, evitar el desnonament EFE / Nacho Izquierdo

Aquest dilluns s'ha executat un desnonament a Guadalajara que ha afectat Safira Sánchez, una jove de 23 anys que viu sola i pateix una cardiopatia per la qual li han diagnosticat una discapacitat del 66%.

Desenes de persones han intentat evitar el desnonament de l’habitatge, que pertanyia a una entitat bancària, encara que finalment s'ha produït. La dona desnonada ha hagut de ser traslladada en ambulància a l'Hospital General de Guadalajara per una crisi d'ansietat.

El seu advocat, i militant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Guadalajara, Diego Herchoren, ha assenyalat que aquest desnonament representa la "violació" d'un dret humà reconegut internacionalment per una resolució de l'ONU i ha anunciat que continuaran en el procés d'al·legacions contra aquesta decisió. 

Per la seua banda, el diputat de Podem, David Llorente, que ha participat en l'acció organitzada per la Plataforma Antidesnonaments de Guadalajara per a evitar que aquesta persona fora desnonada, ha considerat que s'ha dut a terme un "desnonament il·legal". Llorente ha insistit que el desnonament executat per la policia és "contrari als drets humans", ja que en aquest cas concret, l'ONU havia comunicat a l'Estat que el desnonament "no es podia produir", llevat que hi haguera un habitatge alternatiu.

La mare de Safira ha assegurat que, després del desnonament, desconeix on passarà la nit la filla. "No sé si haurà de dormir davall un pont i no sabem què farem amb tot això que ens han deixat al carrer", s’ha lamentat.

A més de la mateixa mobilització ciutadana, que s'ha concretat a la casa, un moviment digital amb el lema #SafiraSeQueda ha inundat el web de missatges en suport de la jove desnonada.

També et pot interessar

stats