Desnonen una dona de 75 anys en situació vulnerable a València sense alternativa habitacional

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) assegura que és il·legal per trobar-se vigent l'estat d'alarma

Desnonen una dona de 75 anys en situació vulnerable a València sense alternativa habitacional / À Punt NTC
30 d'abril 2021 - 20:58

Una dona de 75 anys en situació de vulnerabilitat ha sigut desnonada de sa casa, sense que se li haja oferit una alternativa habitacional. Una actuació que s’havia intentat executar el passat dimecres, però que no va tindre èxit gràcies a la pressió de les plataformes veïnals i de la seua advocada. 

“Tenia l'esperança que pogueren suspendre el llançament per la situació de vulnerabilitat en la qual es troba: no té família i és major de 70 anys", ha explicat Yolanda Panadero, la seua advocada. 

El portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha assegurat a un equip d’À Punt Notícies que s’ha incomplit el decret antidesnonaments encara vigent durant l’estat d’alarma. “Tenint un informe de vulnerabilitat, que la vivenda és d’un gran tenidor i que hi ha un marc jurídic que avala la suspensió dels desnonaments, no sabem per què s’ha produït”, ha manifestat. 

“Una vegada més, no s’ha acomplit el dret a la vivenda, hem vist que és una farsa i ací està la prova”, ha afirmat Vicent Danvila, portaveu d’Entrebarris, assenyalant la porta de la casa. 

Els col·lectius coincideixen a reivindicar que la pròxima llei de vivenda ha d’incloure un apartat que tinga en compte els informes de vulnerabilitat de les persones afectades, perquè no s’hagen de veure en la mateixa situació que aquesta dona.

També et pot interessar

stats