Desnonaments ajornats a la Pobla de Vallbona: "Almenys passarem Nadal tranquils"

El jutjat paralitza el procediment fins febrer mentre Ajuntament i Generalitat busquen una solució residencial.

Desnonaments ajornats a la Pobla de Vallbona: "Almenys passarem Nadal tranquils"

Les 38 famílies que viuen als dos blocs de vivendes que s'anaven a desnonar aquest dimecres a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) respiren tranquil·les ara que el jutjat de Llíria ha ajornat el procediment fins al febrer. D'elles, 31 podran passar les festes de Nadal a casa, però les altres set no han aguantat la pressió i ja han marxat de les vivendes.

Amb la paralització del desnonament, la justícia atén la petició de l'Ajuntament del municipi i les reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que s'havien concentrat fa poc per a protestar per la situació. El consistori tindrà ara dos mesos més de marge per a trobar, juntament amb la Generalitat, una solució habitacional per a aquestes famílies, com són, per exemple, convenis de lloguer social.

Els dos blocs afectats estan situats al carrer Sant Sebastià i Argila de la Pobla de Vallbona i eren propietat, fins a la seua recent transmissió, d'una entitat bancària espanyola, que els va vendre a un fons d'inversió. Des de la Conselleria d'Habitatge negociaran amb el fons voltor propietari de les vivendes la possibilitat de comprar-les, segons va anunciar aquest dilluns el vicepresident segon i conseller, Rubén Martínez Dalmau.

La incertesa pel desnonament ha deixat l'empremta en aquesta comunitat de veïns. Neli, una de les afectades, resideix amb el seu home i tres fills menors i ha necessitat hospitalització per ansietat en l'última setmana. No tenien un altre lloc on viure, però ja havien embalat en caixes les seues pertinences esperant l'orde de llançament. "Havíem arreplegat tot per a guardar-ho en algun lloc per si arribava el dia", ha explicat a À Punt. A casa de José Antonio i Noemi, altra de les famílies afectades, també agraeixen la treva: "Nadal almenys el passarem tranquils", comenten.

També et pot interessar