Desmantellen a la Vila Joiosa un punt de venda d'una droga sintètica molt perillosa

S'anomena Alfa, es ven en forma de pols blanca, líquida o de gominoles i pot causar intoxicacions greus i fins i tot la mort

Droga confiscada per l'Agència Tributària i la Policia Nacional
Droga confiscada per l'Agència Tributària i la Policia Nacional / Policia Nacional

Funcionaris de vigilància duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional han desmantellat, en una operació conjunta, un punt de venda de substàncies estupefaents en zones d'oci de la Vila Joiosa. L'actuació s'ha saldat amb dues persones detingudes i cent grams confiscats d'una droga sintètica anomenada Alfa, el consum de la qual pot causar intoxicacions agudes i, fins i tot, la mort. Els resultats dels tests de drogues conclouen que es tracta d'una combinació de cocaïna, èxtasi i metamfetamines.

Els agents interceptaren els dos detinguts durant el lliurament controlat del paquet que contenia els cent grams de la substància confiscada. Una vegada els capturaren, l'operatiu va continuar amb l'escorcoll del domicili d'un d'ells. Allà hi intervingueren cinquanta grams de cocaïna, cinc d'haixix, 34 de metamfetamines, 215 pastilles de sildenafil (medicament per a tractar la disfunció erèctil), deu botelles d'enantat de trenbolona (esteroides utilitzats en culturisme) i una botella de popper (nitril d'amil). També han confiscat dues bàscules de precisió i una llibreta amb anotacions relacionades amb transaccions de substàncies estupefaents.

Amb aquesta operació, la duana i la Policia Nacional han desmantellat "un altre punt important de distribució i venda de drogues en zones d'oci", segons un comunicat de tots dos organismes. Els dos detinguts, de 32 i 41 anys, han passat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la Vila Joiosa (Marina Baixa).

Segons la nota de premsa, la droga Alfa o Alfa-PVP conté alfapirrolidinovalerofenona, una substància psicoactiva amb efectes estimulants. És més barata que la cocaïna, per això el consum "està augmentant a Espanya recentment". Els traficants la venen en forma de pols de color blanc, gominoles de diferents colors o com a substància líquida. El consum pot provocar efectes greus per a la salut, incloses intoxicacions agudes o la mort.

També et pot interessar

stats