Desmantellen a València una xarxa de tràfic de persones

La Policia Nacional ha identificat 40 víctimes que pagaven 30.000 euros pel viatge al Regne Unit.

Operatiu que ha permés desmantellar l’organització criminal
Operatiu que ha permés desmantellar l’organització criminal / Europa Press

Una organització criminal dedicada a la falsificació de documents, amb la finalitat d’introduir ciutadans xinesos al Regne Unit, ha sigut desmantellada a València. La Policia Nacional ha identificat 40 víctimes, les quals contreien un deute de 30.000 euros cadascuna amb el grup criminal.

La xarxa va intentar utilitzar els aeroports de Gran Canària, Tenerife, Fuerteventura, Palma de Mallorca i Barcelona per a introduir els migrants a l’illa britànica. L’operatiu, que es desenvolupava a les províncies de València i Las Palmas, ha donat com a resultat la detenció de tres persones com a màxims responsables, segons ha informat la policia en un comunicat.

Les víctimes viatjaven des del país d’origen fins al Regne Unit o Irlanda, usant documentacions falses de diferents nacionalitats de països asiàtics i viatjant, com a via d’accés previ, a aeroports europeus. La ruta més utilitzada era des de la Xina fins a València, on romanien ocults en un domicili diversos dies, a l’espera de prosseguir el viatge. De vegades, també, eren traslladats a altres aeroports espanyols amb vols directes al Regne Unit i Irlanda per a no alçar sospites.

Trajectes per 30.000 euros

L’equip d’agents ha esbrinat que les 40 persones implicades van ser captades al país d’origen. En arribar a Espanya, l’organització els facilitava allotjament fins a tindre preparada la documentació per a viatjar, una operació per la qual cobraven 30.000 euros. Les investigacions han acabat amb l’entrada i el registre del domicili de València, on van tindre lloc les detencions amb càrrecs per pertinença a organització criminal, falsedat documental i afavoriment de la immigració irregular.

També et pot interessar

stats