Desmantellen una xarxa internacional de conreu de marihuana a les comarques del sud

En l’operatiu s'ha detingut onze infractors que operaven a Sant Joan d’Alacant, Elda, Petrer, Dénia i el Campello, i Níjar (Almeria).

Un dels hivernacles on conreen la marihuana a gran escala
Un dels hivernacles on conreen la marihuana a gran escala / Europa Press

La Guàrdia Civil ha desmantellat una xarxa internacional dedicada al cultiu de marihuana a gran escala a les províncies d’Almeria i Alacant. En l’operatiu han detingut onze infractors que operaven a Sant Joan d’Alacant, Elda, Petrer, Dénia i al Campello, a més d’a Níjar, a Almeria.

Els agents han confiscat fins a 53.824 plantes de marihuana, 71,5 quilograms d’haixix, 2,5 d’èxtasis i 33 de marihuana envasada, a més de 6 vehicles, material tecnològic i una pistola detonadora. El Ministeri de l’Interior ha informat que el 2017 els agents van donar per finalitzada la primera fase de l’operació denominada Acantha, després de localitzar un conjunt de finques amb hivernacles que albergaven 41.500 plantes de marihuana.

En aquesta primera fase van detindre una persona que es trobava a la finca i van obtindre indicis de l’existència d’un entramat de persones que es dedicava al cultiu de marihuana a gran escala i al tràfic d’estupefaents.

La xarxa, arran de la vigilància exercida a Almeria, va traslladar la seua activitat a les comarques del sud, on van establir com a centre d’operacions un club de fumadors de cànnabis. Seguint aquestes pistes, els investigadors es van traslladar a Sant Joan d’Alacant, on van descobrir que la xarxa llogava finques amb hivernacles allunyades dels nuclis urbans i camuflava els cultius amb altres de caràcter legal.

També et pot interessar

stats