Desmantellen una xarxa criminal dedicada a cultivar marihuana amb 1.700 plantes a Orpesa

La Guàrdia Civil deté sis homes d'entre 25 i 40 anys, cinc dels quals estan en presó provisional per ordre del jutjat

Plantació de marihuana desmantellada a Orpesa
Plantació de marihuana desmantellada a Orpesa / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Castelló ha desarticulat una organització delictiva dedicada al cultiu de marihuana a Orpesa i Cabanes (Plana Alta). L'actuació s'ha saldat amb sis homes detinguts, dels quals cinc han ingressat en la presó, i una plantació intervinguda amb 1.700 exemplars en avançat estat de floració. Els arrestats estan acusats de delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

L'operació, denominada Tradhtar V, va iniciar-se a finals de l'estiu passat arran de diverses queixes veïnals per la forta olor de marihuana que eixia d'un habitatge a Orpesa. Per això, la Benemèrita va posar en marxa una investigació en què acredità l'existència de dos immobles permanentment custodiats als quals se'ls proveïa d'aliments i begudes des de fora. Fruit de les indagacions posteriors, els agents van recaptar evidències suficients per a demostrar que es tractava d'un grup criminal perfectament organitzat, on cada membre tenia assignada una funció.

Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris, van escorcollar els dos locals. Allà trobaren un total de 1.700 plantes de marihuana en avançat estat de floració, una bossa amb 116 grams de cabdells de la mateixa substància envasada i preparada per a distribució i venda i diners en efectiu. A més, s'han confiscat els tres vehicles usats pels integrants.

Els immobles comptaven amb enganxaments il·legals a la xarxa elèctrica que proveïa d'energia els aparells, màquines i transformadors de l'hivernacle. Tot el sistema elèctric ha quedat desmantellat.

Els detinguts són sis homes d'edats compreses entre els 25 i 40 anys, segons fonts de la comandància de Castelló. En les actuacions han participat agents de l'àrea d'investigació de la Guàrdia Civil d'Orpesa, l'equip ROCA i la Unitat de Seguretat Ciutadana (Usecic) de la Guàrdia Civil de Castelló i la Policia Local d'Orpesa. Les diligències practicades s'han lliurat al jutjat d'instrucció número 3 de Castelló, que ha decretat l'ingrés a la presó de cinc dels arrestats.

També et pot interessar

stats