Desmantellen una trama empresarial en 17 províncies que no ha pagat la SS dels treballadors en 10 anys

Hi ha 45 persones i 28 detingudes en l'operació que esguita València, Castelló i Alacant.

Dispositiu policial en una imatge d'arxiu
Dispositiu policial en una imatge d'arxiu / CNP

Un frau de 9 milions d'euros a la Seguretat Social (SS). Una dècada sense donar d'alta els treballadors i treballadores ni pagar-los les cotitzacions. Falsedat documental, insolvència punible i abusos laborals continutats, com la falta de contractes a la plantilla, a la qual penalitzaven sense sou els períodes de vacances i les baixes mèdiques. 

Aquests són, a grans trets, els detalls de la macrooperació que la Policia Nacional ha desenvolupat contra una trama empresarial que operava en 17 províncies, entre les quals hi ha les tres de la Comunitat Valenciana. Hi ha 45 persones investigades com a resultat de la intervenció, en la qual s'han detingut 28 persones, alguns en condició d'administració de les empreses i altres com a testaferros.

Segons la Policia Nacional, els investigats van crear entramats empresarials amb empreses deutores i firmes pantalla a les quals se'ls repercutien els beneficis i el patrimoni amb la finalitat d'eludir el pagament a la Seguretat Social.

Entre les irregularitats continuades els agents destaquen l'intent de comprar una de les societats, que estava en concurs de creditors, a través d'una altra. Aquesta es va valdre del presumpte aval de 700.000 euros d'una tercera firma, la qual administrava  en realitat una persona que cobrava la prestació per desocupació.

També et pot interessar

stats