Desmantellen una plantació de marihuana a la planta inferior d'un hotel a la Vila Joiosa

La Guàrdia Civil ha detingut el regent d'aquest establiment obert al públic fa dos anys i on hi havia una plantació amb 650 exemplars de gran mida i en fase de maduració

Una imatge de la plantació desmantellada
Una imatge de la plantació desmantellada / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana en un hotelet de la Vila Joiosa (Marina Baixa) on hi havia allotjats clients. La plantació es trobava a la planta inferior de l'establiment, on creixien 650 plantes de gran mida i en fase de maduració. El regent d'aquest l'hotel, un ciutadà de nacionalitat ucraïnesa sense antecedents de 57 anys, ha sigut detingut.

En el moment de la inspecció de les instal·lacions, realitzada dilluns passat, quatre habitacions de l'hotel es trobaven ocupades per clients, segons han informat aquest dimecres fonts de l'institut armat. Es tracta d'un xicotet establiment, situat en una zona apartada, obert al públic des de fa un parell d'anys i que registrava activitat diària. Disposa de tot just una dotzena d'habitacions situades a la planta superior de l'immoble.

En un annex, als baixos o zona inferior de l'edifici, els agents van localitzar les portes d'accés, que es trobaven ocultes amb plàstic negre de grans dimensions. En accedir a l'espai al qual donaven entrada les portes camuflades, van trobar un cultiu de marihuana tipus indoor, perfectament condicionat, amb 650 plantes de gran grandària i en fase de maduració, així com nombrós material necessari per al manteniment, com a filtres d'aire per a dissimular la forta olor que emeten, llums d'alta potència, ventiladors, transformadors o turbines.

Al regent de l'hotel se li imputen un delicte contra la salut pública per cultiu de marihuana i un altre de blanqueig de capitals. Després de ser posat a la disposició del jutjat d'instrucció de la Vila Joiosa, ha quedat en llibertat amb càrrecs, sempre segons les mateixes fonts. S'ha confiscat un vehicle d'alta gamma i diversos aparells tecnològics de primeres marques, presumptament finançats amb els diners obtinguts amb la venda de la marihuana, així com nombrosa documentació relacionada amb l'activitat criminal. La Guàrdia Civil continua amb l'estudi de les proves i no es descarta la localització d'altres implicats.

També et pot interessar

stats