Desmantellen un grup criminal que traficava des de la Ribera Alta amb marihuana a escala internacional

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional detenen setze persones i confisquen més de cent quilos de cabdells, vora 4.000 plantes i quasi 30.000 euros en efectiu

Diversos agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en un moment de l'operatiu
Diversos agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en un moment de l'operatiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Carcaixent i la Policia Nacional han desmantellat una organització criminal que traficava amb marihuana a escala internacional en una actuació que s'ha saldat amb setze persones detingudes i una més investigada. L'entramat comprava grans quantitats de la droga a Alberic i Carlet, a la Ribera Alta, i la distribuïa després a Itàlia. 

En el marc de l'operatiu Masterue, les forces de l'orde han confiscat als arrestats mig quilo d'haixix, més de cent quilos de cabdells de marihuana, vora 4.000 plantes, diners en efectiu i armes. Se'ls acusa de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, depòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar el març del 2021, quan les autoritats van assabentar-se que diverses plantacions de marihuana intervingudes per la Guàrdia Civil a Alberic i Carlet en els tres anys anteriors eren comprades per un grup delictiu que exportava la substància estupefaent a Itàlia. La droga es transportava, ja envasada, oculta entre mercaderia legal.

Després d'escorcolls en deu domicilis d'Alberic es feren les primeres cinc detencions. Mesos després, ja al novembre, els agents interceptaren un vehicle comercial amb 34 paquets d'un quilo cadascun, envasats al buit, amb un localitzador GPS i n'arrestaren el propietari. El gener del 2022 efectuaren més escorcolls a Alfarb i Carlet, on trobaren una plantació amb més de 2.500 exemplars, setanta quilos de cabdells de marihuana ja envasada al buit, 400 d'haixix, una pistola, diverses armes Taser, vehicles d'alta gamma i més de 29.700 euros en efectiu. Aleshores detingueren cinc homes més i ja el febrer arrestaren tres subjectes a Carcaixent, amb la qual cosa quedà desarticulada aquesta organització criminal que traficava a escala internacional per complet. 

També et pot interessar

stats