Desmantellen el primer taller il·legal d'impressió d'armes 3D, amb connexió a grups neonazis

L'únic detingut podria haver estat planificant un atemptat terrorista o una acció violenta, segons fonts policials

Taller Armes 3D

Agents de la Policia Nacional i funcionaris de l'Agència Tributària han desmantellat a Tenerife el primer taller il·legal de fabricació d'armes 3D a Espanya i han detingut una persona per presumptes delictes de tinença il·lícita d'armes i depòsit d'explosius.

L'operació va començar quan van alertar el cos policial que una persona estava comprant en línia substàncies destinades a la fabricació d'explosius, material pirotècnic, iniciadors elèctrics, armes prohibides i objectes de simbologia neonazi. La policia considerava la possibilitat que l'home estiguera planificant un atemptat o una acció violenta.

Durant els escorcolls del taller clandestí es van intervindre dues impressores 3D, onze bobines de filament per a impressora 3D i nombrosos dispositius informàtics utilitzats per a la fabricació.

A més, es van ocupar 19 carcasses d'arma curta elaborades mitjançant impressió 3D, nou carregadors, dos silenciadors, dues corredisses d'arma curta sense numeració, dues peces per a estriar canons, dues agulles percussores, una rèplica de fusell d'assalt AR-15 d'Airsoft, una carabina amb mira telescòpica, diversos tubs metàl·lics per a fer canons, un visor hologràfic, un motle de plàstic per a fer armadures i diverses peces d'arma curta.

Els agents també van localitzar dues pistoles elèctriques, cinc ganivets, un matxet, una catana i diversos objectes amb simbologia supremacista (dues banderes que representaven una trisquela i una funda per a pistola amb l'emblema de l'exèrcit nazi).

També, i d'especial importància per als investigadors, va ser la detecció de més de 30 manuals, entre altres un manual terrorista, de guerrilla urbana, militars, de fabricació casolana d'explosius, sobre l'ús i maneig d'armes de foc i de fabricació d'armes de foc a través d'impressió 3D.

Finalment, s'hi van ocupar diferents substàncies químiques susceptibles d'utilitzar-se en l'elaboració d'artefactes explosius com pólvora negra, alumini, nitrat o acetona, motiu pel qual es va requerir la intervenció d'un equip Tedax-NRBQ per a neutralitzar-les i un equip de guies canins especialitzats en la detecció d'aquesta mena de substàncies.

L'operació, feta el passat 14 de setembre, l'ha dirigida el jutjat d'instrucció número 3 de Santa Cruz de Tenerife, el qual ha mantingut el secret de sumari fins a aquest diumenge.

També et pot interessar

stats