Desmantellen a Sueca el major laboratori d'èxtasi a Espanya

Els agents han confiscat 1.900 litres de MDMA, amb un valor al carrer de 105 milions d'euros. Hi ha dotze detinguts a Altea i Sueca

Laboratori d'èxtasi a Sueca / Policia Nacional

La Policia Nacional ha desmantellat un dels macrolaboratoris de producció d'èxtasi més gran d'Espanya. Estava en una casa de camp de Sueca, amagada en una zona amb vegetació.

L'organització, afincada a Altea, disposava d'una gran quantitat de material i maquinària: 1.900 litres de MDMA amb què podrien haver produït dos quilos d'èxtasi, valorats en 105 milions d'euros.

Han sigut detingudes un total de dotze persones a Altea i a Sueca. Dels dotze detinguts, quatre han ingressat en presó preventiva: els dos caps que dirigien este macrolaboratori d'èxtasi i els dos químics que feien la droga.

En l'operació, denominada Chamizo, s'han dut a terme cinc entrades i registres, quatre a Altea i un a Sueca, en els quals s'han intervingut 1.900 litres de MDMA, 1.000 litres de precursors per a produir èxtasi i 1.000 litres més de residus químics.

Els agents de la Policia Nacional de Benidorm van començar a investigar al mes d'octubre de 2023, quan van tindre coneixement de l'existència d'un entramat criminal que presumptament estava elaborant drogues sintètiques.

Els resultats de la investigació s'han presentat aquest dimecres a Alacant. El responsable de la investigació, Víctor Manuel Galvañ, ha detallat que van descobrir un laboratori en una casa de camp a Altea on es trobaven els suposats caps de l'entramat, per la qual cosa van iniciar la vigilància.

Van observar que les persones de la banda entraven i eixien del recinte amb mascaretes de tipus industrial, així com amb garrafes de plàstic, i que la zona feia molta "pudor de productes químics".

Tots els integrants de l'organització adoptaven "fortes mesures de seguretat" per a evitar la investigació policial, utilitzant múltiples vehicles. Galvañ ha assenyalat que els investigats "eren considerats ciutadans exemplars" i l'únic denominador comú és que no tenien treball", ha precisat.

Finalment, en els registres van descobrir en una casa de Sueca el laboratori d'èxtasi, que és el més gran que s'ha trobat fins ara.

També et pot interessar

stats