Desmantellen a la Marina Alta la major xarxa de narcotràfic i blanqueig de capitals

Detenen 81 persones i confisquen 3,2 tones de cocaïna i dos milions d'euros en metàl·lic.

VÍDEO | Desmantellen a la Marina Alta la major xarxa de narcotràfic i blanqueig de capitals

Una operació policial ha desmantellat una xarxa dedicada al narcotràfic i el blanqueig de capitals a gran escala molt assentada a les comarques del sud. Els investigadors la consideren la major i més activa dels últims anys a la Comunitat Valenciana

S’han fet 81 detencions i s’han confiscat 3,2 tones de cocaïna, dos velers, un iot, 73 vehicles i dos milions d'euros en metàl·lic, la meitat dels quals s'han trobat en una "habitació del pànic" del domicili del cap de l'organització, que residia a Xàbia, a la Marina Alta. Tant les embarcacions com alguns dels cotxes s'empraven o s'havien adaptat per a transportar estupefaents. 

A més, han localitzat immobles per valor de 20 milions d'euros i s'han congelat preventivament vora 800 comptes corrents. Tot com a resultat de 13 escorcolls a Galícia i a les províncies d’Alacant, València, Madrid i Barcelona durant els quals també s'han confiscat joies i tres armes de foc. S'investiga la relació d'una d'aquestes armes en l'assassinat d'un narcotraficant al Campello, a l’Alacantí, ja que una de les activitats del grup era precisament extorsionar i robar altres traficants de drogues.

Els investigadors destaquen l'alt nivell d'organització de la banda, que emprava mesures de seguretat molt sofisticades i en què molts dels membres eren persones sense antecedents per narcotràfic, cosa que en dificultava la detecció. 

Els contactes del grup amb una banda criminal sueca van alertar la policia del país nòrdic i posaren en marxa a mitjan 2018 aquesta operació, anomenada Beautiful, en què han acabant participant més de 200 agents de l'Europol i les policies d'Espanya, Romania, Suècia, Portugal, Gran Bretanya i Colòmbia.

De moment, als detinguts els imputen accions de blanqueig de cabdals per valor de set milions d'euros, a l'espera que l'anàlisi de la documentació aporte més indicis i proves de l'activitat criminal de la xarxa.

També et pot interessar

stats