Desmantellen a Énguera una fàbrica il·legal de tabac que explotava refugiats ucraïnesos

La Guàrdia Civil ha detingut un total de dèsset persones, que també operaven a Logronyo i Sevilla i que amagaven els refugiats amuntegats en mòduls prefabricats

Un agent de la Guàrdia Civil al costat del seu vehicle
Un agent de la Guàrdia Civil al costat del seu vehicle / Efe

Agents de la Guàrdia Civil han desmantellat tres fàbriques il·legals de tabac a Énguera (Canal de Navarrés), Alfaro (Logronyo) i Corrales (Sevilla) en les quals s'han confiscat 3,5 milions de paquets sense precinte fiscal valorats en més de 17 milions d'euros. En l'operació han detingut dèsset persones que es valien de refugiats ucraïnesos per a elaborar el tabac.

Segons la Guàrdia Civil, el valor d'aquestes fàbriques estaria entorn de tres milions d'euros i la capacitat de producció podia fregar els 540.000 paquets al dia. Durant els registres van intervindre, a més dels 3,5 milions de paquets de tabac llestos per a la distribució, 10.000 quilos de fulla de tabac, amb un valor superior a 20 milions d'euros.

Per a les diverses tasques de producció a les fàbriques explotaven persones de nacionalitat ucraïnesa, que s'havien traslladat a Espanya en situació irregular o sota protecció internacional arran de l’esclat de la guerra al seu país. Les persones refugiades vivien en aquestes instal·lacions, amuntegats en mòduls prefabricats, sense poder eixir per a no ser detectades i feien llargues jornades de treball.

També et pot interessar

stats