Desmantellat un laboratori clandestí a Alacant on s'han confiscat 87 quilos de safrà

S'investiga dues persones per frau alimentari i per un delicte contra la salut pública.

L'operació s'emmarca en un gran dispositiu de la Guàrdia Civil centrada en investigar productes d'ús diari com a carn, peix, ous, oli i espècies, etiquetats com a ecològics
L'operació s'emmarca en un gran dispositiu de la Guàrdia Civil centrada en investigar productes d'ús diari com a carn, peix, ous, oli i espècies, etiquetats com a ecològics / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat un laboratori clandestí a Alacant i ha confiscat 87 quilos de safrà, valorats en més de mig milió d'euros. S'investiga dues persones per frau alimentari i per un delicte contra la salut pública. L'operació s'emmarca en un gran dispositiu de la Guàrdia Civil amb 300 quilos d'aliments i 39 tones de begudes falsificats o adulterats per tot l'Estat, i en la qual hi ha 35 persones investigades. 

L'operació s'ha realitzat juntament amb la Secretària General d'Interpol, en col·laboració amb Europol, i ha estat centrada en la lluita contra la falsificació, adulteració, venda, etiquetatge, comerç o distribució il·legal de productes alimentaris i el frau econòmic. En total s'han realitzat més de 2.500 controls i inspeccions en botigues, mercats, aeroports, ports marítims i polígons industrials, en els quals s'han formulat més de 1.500 infraccions administratives i 13 penals. 

Enguany, l'operació s'ha centrat en els productes d'ús diari com a carn, peix, ous, oli i espècies, etiquetats com a ecològics, a petició de la Xarxa Europea de Frau Alimentari, que considera que hi ha una amenaça rellevant a Europa. També a Espanya, relativa al frau alimentari i a l'elaboració i distribució de productes falsificats o de baixa qualitat.

També et pot interessar

stats