Desmantellada una xarxa de tràfic de migrants arribats en pastera

L'organització hauria traslladat unes 300 persones de les costes espanyoles a França.

La Policia Nacional ha detingut set persones en l'operació
La Policia Nacional ha detingut set persones en l'operació / Europa Press

La Policia Nacional ha desarticulat una organització delictiva dedicada al tràfic de migrants i ha detingut set persones que estarien implicades en el trasllat a França d'unes 300 persones arribades en pastera a les costes espanyoles. A més dels detinguts -sis a Guipúscoa i un a Madrid- els agents han localitzat huit migrants en dos pisos de Guipúscoa que esperaven perquè els traslladaren a França, ha informat la policia en un comunicat.

L'organització disposava d’una infraestructura forta en la qual cada membre realitzava funcions específiques a Espanya, França i països africans, ha detallat la policia, que ha tingut la col·laboració de l'Europol, que va traslladar una oficina mòbil a Espanya per a fer treballs d'anàlisi. 

Les investigacions començaren el passat mes de gener quan els agents tingueren coneixement de la conducta sospitosa de dos individus a l'estació d'autobusos de Sant Sebastià, als quals observaren en diverses ocasions, mentre esperaven l'arribada de ciutadans d'origen africà. Posteriorment, els acompanyaven fins a l'estació de tren annexa on gestionaven la compra dels bitllets. 

Finalment, els investigadors van confirmar l'existència d'una organització delictiva d'origen subsaharià que, principalment a la ciutat de Sant Sebastià, tot i que amb ramificacions a Bilbao, Madrid i França, es dedicava al tràfic de migrants.

Els captaven en països com ara Guinea, la Costa d’Ivori, Mali o el Senegal prometent-los el trasllat a França a canvi d'un pagament; s’encarregaven del trasllat per diferents rutes d'Àfrica fins a arribar a Espanya per a la qual cosa els facilitaven documentació farsa o usurpada a altres estrangers. 

Els migrants arribaven al sud d'Espanya amb pastera i després de ser acollits en centres d’assistència els contactaven membres de l'organització que els facilitava el viatge a Biscaia i Guipúscoa, i d'allà a França.  

Segons ha detallat la policia, a més de trens i autobusos, els membres de l'organització utilitzaven un taxi, gestionat per un ciutadà d'origen espanyol, amb capacitat per a transportar cinc persones i que cobrava fins a 150 euros per passatger.    

També et pot interessar

stats