Desmantellada una organització que pretenia convertir Alacant en el centre productor de marihuana d'Europa

La banda formada per cinc holandesos i un marroquí, planejava cultivar 10 tones d'aquesta droga a l'any.

Imatges cedides per la Guardia Civil d'Alacant

La Guàrdia Civil ha detingut a Alacant, la Nucia i el Campello cinc homes, de 39 a 46 anys, i una dona de 40, que integraven una organització holandesa dedicada al cultiu de marihuana. S'hi han intervingut 8.000 plantes de marihuana i s'ha localitzat material per a engegar 20 plantacions que n’haurien sumat 80.000 més. 

Es tracta d’un dur colp policial contra aquesta organització que pretenia cultivar més de 10 tones de marihuana a l'any i enviar la droga als Països Baixos, Bèlgica i Alemanya per a "convertir la província d'Alacant en la principal productora de marihuana d'Europa".

L'autoritat judicial ha ordenat l'ingrés en presó dels cinc homes i la llibertat amb càrrecs i prohibició d'abandonar el territori nacional per a la dona.

Els atribueixen delictes de tinença il·lícita d'armes, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i tres de defraudació de fluid elèctric. S’encarrega de la instrucció el jutjat número 4 de Sant Vicent del Raspeig.

L'operació es va iniciar després que el mes d’agost alguns testimonis van observar una casa d’on uns individus treien bosses de fem amb el que semblaven plantes de marihuana, que després introduïen en diversos vehicles aparcats al carrer.

Després d’algunes setmanes d’investigació, els agents van arribar fins a una de les naus de l'organització, en un polígon industrial a la Nucia, on s'acumulaven "milers d'efectes per a la instal·lació, el muntatge i la preparació de cultius d’interior".

Els agents creuen que amb el que estava emmagatzemat a la nau, podrien haver-se muntat fins a 20 cases més. Estimen, doncs, que han aconseguit impedir que es produïren fins a 80.000 plantes a l'any. D'aquestes plantes s'haurien aconseguit més de 10 tones de cabdells anuals.

Zones de cultiu específic

En altres tres dels cinc escorcolls practicats, a Mutxamel, al Rebolledo d’Alacant i al Campello, van descobrir que aquesta organització tenia una singular especialització: en una de les cases s'encarregaven de germinar les llavors en cossiols i. quan feien uns cinc centímetres, es distribuïen a la resta de cases perquè continuaren creixent.

En una de les cases es va trobar, fins i tot, una pistola semiautomàtica amb silenciador. També quatre quilos de cabdells, 100 grams d'haixix, més de 7.500 euros, joies i rellotges de gran valor i dos vehicles de gamma alta.

No obstant això, un dels detalls que més ha sorprés els agents de la Guàrdia Civil de Sant Joan d'Alacant, que s’han encarregat de la investigació, ha sigut la forma que tenien de connectar els habitatges al fluid elèctric de manera il·legal. S'estima que solament en una de les plantacions s'hauria arribat a realitzar una despesa que arribaria a 45.000 euros en energia elèctrica.

També et pot interessar

stats