Desmantellada una organització per introduir més de 900 persones a Espanya el 2019

Utilitzaven embarcacions ràpides que eixien des de les costes d’Algèria i el Marroc i arribaven a les platges d'Almeria i Cadis.

Un dels detinguts en l'operació Tròpic de la Policia Nacional
Un dels detinguts en l'operació Tròpic de la Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut 26 persones acusades de formar part d'una organització que presumptament va introduir a Espanya més de 900 persones sense papers mitjançant l'ús d'embarcacions ràpides que eixien des de les costes d’Orà (Algèria) i Tànger (Marroc) i arribaven a les platges d'Almeria i Cadis. Aquestes activitats els haurien reportat un benefici superior al milió i mig d'euros.

L’organització desmantellada en el marc de l'operació Tròpic s'assentava a Algèria, Almeria i Alacant, i hauria cobrat a cadascuna de les persones migrants entre 2.000 i 2.500 euros per la travessia marítima.

La ruta utilitzada preferentment per la xarxa era la que unia les costes d’Orà amb les d'Almeria, amb la qual cosa la majoria de les persones sense papers eren d'origen algerià. Les embarcacions utilitzades disposaven de “potents motors” que permetien creuar el mar d’Alborán en tres hores.

També et pot interessar

stats