Desmantellada una organització dedicada al tràfic de cocaïna que operava a Castelló

L'operació ha culminat amb la detenció de quatre homes, d'entre 30 i 68 anys

Una patrulla de la Policia Nacional a València
Una patrulla de la Policia Nacional a València / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una organització criminal presumptament dedicada a la distribució i venda de cocaïna i al blanqueig de capitals, assentada a les comarques de Castelló i amb vinculacions a Sagunt (Camp de Morvedre).

L'operació ha culminat amb la detenció de quatre homes, d'entre 30 i 68 anys, com presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. A tres d'ells se'ls imputa, a més, un delicte de blanqueig de capitals. A més, s'han efectuat set registres, sis en domicilis i un en una joieria, on els agents han intervingut 280.000 euros en efectiu, tres vehicles d'alta gamma, diversos telèfons mòbils, 570 grams de marihuana i nou més del que sembla que és cocaïna. 

Les recerques es van iniciar al setembre de 2021, després de tindre coneixement els agents de la possible existència d'un grup de persones presumptament dedicat a la distribució i venda de cocaïna. Els agents van esbrinar que l'organització criminal hauria comprat fins a quatre bitllets de loteria premiats per un total d'uns 120.000 euros, a fi de, pel que sembla, introduir en el curs legal diners procedents de la venda de cocaïna.

Algun dels sospitosos també estaria donat d'alta en empreses amb el supòsit d'aportar una aparença legal als seus béns, sense exercir cap activitat laboral. En l'operació policial han participat la Comissaria Local de Sagunt, el Grup de Blanqueig de Capitals de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) i Guies Canins. 

També et pot interessar

stats