Desmantellada a Sagunt una xarxa dedicada a obtindre el permís de conduir de manera fraudulenta

S’han detingut un total de 22 persones, dues d'elles ‘in fraganti’ durant la realització d'una de les proves.

Una de las persones detingudes
Una de las persones detingudes / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional ha desmantellat a Sagunt una organització criminal dedicada a la superació fraudulenta d'exàmens oficials per a l'obtenció del permís de conduir i per a la recuperació del permís per pèrdua de punts. Els detinguts utilitzaven una microcàmera per a observar les preguntes i transmetien les respostes a través d'un audiòfon.

S’han detingut un total de 22 persones pels delictes de pertinença a organització criminal i falsedat de document públic, dues d'elles in fraganti durant la realització d'una de les proves.

Segons ha informat la Policia Nacional, les investigacions es van iniciar al gener, quan en el marc d'una operació relacionada amb el tràfic de drogues es va detectar l'existència d'una organització criminal paral·lela que facilitava l'obtenció del permís de conduir de manera fraudulenta.

Els agents van poder saber que l'organització estava formada per tres persones que eren propietàries del material electrònic i les encarregades d'instal·lar-lo; tres professors d'autoescola que facilitaven les respostes correctes i diverses persones que captaven clients.

El frau s'ha detectat a València, Castelló, Múrcia, Barcelona, Terol i Ciudad Real.

També et pot interessar