Desestimat el recurs dels hotelers pels viatges de l'Imserso

La decisió suposa l'alçament de la suspensió cautelar al procés de licitació.

Desestimat el recurs dels hotelers pels viatges de l\'Imserso
Desestimat el recurs dels hotelers pels viatges de l'Imserso

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (Tacrc) ha desestimat el recurs presentat per la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat) contra els plecs del concurs de viatges de l'Imserso per a les temporades 2019/2020 i 2020/2021.

Aquesta decisió suposa l'alçament de la suspensió cautelar al procés de licitació, que segueix avant. Aquest tribunal va suspendre de forma cautelar el passat 30 de maig el procés del concurs fins que s'hi pronunciara de forma definitiva.

La Cehat va impugnar el plecs perquè els paquets suposen una rebaixa del 8%, 10% i fins al 12% sobre els preus de mercat. A més, afegien que per a evitar les pèrdues, el preu per persona i dia hauria de situar-se al voltant dels 25 euros (actualment està entre 22,10 i 22,50 euros) tenint en compte tots els serveis.

D'altra banda, des de l'Imserso s'insisteix a dir que el 65% dels pensionistes que participen en el programa, amb quasi un milió de beneficiaris, compta amb una pensió inferior als 1.050 euros al mes, la qual cosa impedeix exigir més esforç als pensionistes per al finançament dels viatges.

Els hotelers amenacen de recórrer a la via judicial

La Cehat ha afirmat que els seus serveis jurídics estan estudiant a fons la resolució del tribunal per a plantejar, si escau, un recurs contenciós administratiu per la via judicial.

La patronal hotelera qualifica "d’inèdita" la resolució per haver-se apartat de la seua pròpia doctrina i pretendre que siga el sector el que explique i justifique els costos en el seu recurs.

Així mateix, insisteix a dir que, malgrat el que diu la resolució, tot el sector hoteler està d'acord en el fet que "vendre estades hoteleres en règim de pensió completa amb vi i aigua inclosa a un preu de 20 euros per persona és treballar a pèrdues".

També et pot interessar

stats