Desestimat el recurs dels empresaris d’Alacant contra el tancament de l’oci nocturn

El TSJCV posa per davant l’interés general i la protecció de tercers i considera motivada la resolució de Sanitat.

Desestimat el recurs dels empresaris d’Alacant contra el tancament de l’oci nocturn
Desestimat el recurs dels empresaris d’Alacant contra el tancament de l’oci nocturn

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat una resolució per la qual desestima la mesura cautelaríssima sol·licitada per l’Associació de Locals de Restauració i Oci d’Alacant (Alroa) contra la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal que obliga a tancar l’oci nocturn i limita els horaris en l’hoteleria.

Alroa va presentar un recurs en què demanava la suspensió de la resolució de Sanitat que inclou, entre les noves mesures per intentar frenar l’expansió del coronavirus, el tancament de discoteques i pubs, i avançar a la una de la matinada, el tancament dels locals d’hoteleria i restauració.

A l’hora de desestimar la pretensió d’Alroa, el TSJCV ha tingut en compte la preponderància de l’interés general en l’aplicació de la resolució i la possibilitat de pertorbació greu dels interessos generals o de tercers.

La Sala entén que no es vulnera el principi de proporcionalitat, atenent l’augment de casos de la Covid-19, i considera que la resolució està motivada per l’agreujament de la situació epidemiològica.

Per a justificar els seus arguments, Alroa al·legava que l’oci i la restauració són un “sector econòmic transcendent per a la ciutat d’Alacant”, que la vigència de la resolució, de 21 dies, comprén tota la temporada d’estiu i que la mesura no inclou mecanismes de compensació econòmica o assistencial per a les empreses.

A més, des de l’associació, també s’addueix que la restricció d’aforaments, la limitació d’horaris i la disposició de taules als locals ja ha causat greus perjudicis i generarà pèrdues en el sector.

Segons Alroa, els acords del Consell Interterritorial dels Sistema Nacional de Salut “manquen de força vinculant”, i la resolució de la Conselleria “és nul·la de ple dret” i “no té motivació, ja que no consta cap estudi que justifique la limitació i la restricció en matèria d’oci i restauració”.

Contra l’acte dictat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana no cap recurs.

També et pot interessar